Mindfulness is...even inchecken bij jezelf!

Het moment dat de wekker gaat… 

Ken je dat? Dat je wekker gaat en jouw to -do lijst van die dag meteen door je hoofd heen schiet? Je uit je bed springt en gelijk in de do-modus staat? Om er ’s avonds achter te komen dat je veel gedaan hebt van alles dat moest maar niets van wat jij wilde? Je vervolgens leeg op de bank neerploft en al zappend de dag afsluit? Niet voldaan, futloos en wetende dat de dag van morgen ook zo zal gaan? 

Je wordt geleefd!

We zijn het zo gewend en denken misschien wel dat het zo hoort. Levend in een maatschappij waarin doelen halen en ‘Ik heb het zo druk’ de maatstaven van succes zijn. Een wereld waarin het denken en doen centraal lijken te staan met als resultaat…dat wat we zelf willen aan ons voorbij laten gaan. Met een lege batterij tot gevolg! 

 Maar hoe stap je dan uit die malen molen, die rat race? Dat zal toch zo maar niet gaan? Nee, dat klopt maar door te leren inchecken maak je wel een goed begin!

Adem in en adem uit!

Wat is dat dan? Heel simpel: aan jezelf vragen hoe het nu met je gaat! Vooral dat nu, op dit moment, voelen of je wel klaar voor de dag of week bent. Dus even terug naar het geluid van de wekker…in plaats van op te springen of door te snoozen en vervolgens met tegenzin op te staan… haal eerst eens 10 keer rustig adem, gewoon zonder poespas…10 keer in en 10 keer uit. En stel jezelf dan de vraag:

Hoe gaat het met mij vandaag?

 Vanuit dit moment, vanuit jouw gevoel, heb je invloed op jouw dag. Eenmaal bewust van jouw mood en energie niveau, heb jij de controle om te kiezen wat moet en wat mag. Pas jouw plan last minute aan en las wellicht een pauze in om iets te doen wat jij wilt. Want dat levert energie op! Tuurlijk moeten er ook dingen gebeuren, I know. Echter door in te checken kun je de balans herstellen tussen energie geven en krijgen, zodat jij blij en voldaan het weekend in kan gaan.

 Check In…and rock on! 

Wil jij meer inspiratie ten aanzien van het inchecken of meer zelfinzicht zodat jij betere keuzes kan maken voor jezelf? Check dan in bij Marjolein Coacht en/of volg mij op Instagram.